シーザーサラダ

シーザーサラダは、ロメインレタス、クルトン、パルメザンチーズを
オリーブオイル、ニンニク、レモン、アンチョビーのドレッシングで
和えたサラダです。

image.jpg

シーザーの名は、メキシコ・ティファナ市の
レストラン名(Caesar's)に由来します。

余りに忙しくてシェフがあり合わせのものを混ぜたのが好評で、
人気メニューになったという話を聞きました。

名前の由来になったレストランは、実在のレストランでしたが、
サブプライムローンの影響による不況とメキシコで発生した
新インフルエンザの影響で観光客が減少し、潰れてしまったと
いいます。

記事は、シーザーサラダのレシピです。

Caesar salad


本 [今日の記事]
Caesar Salad Recipe


1 large head romaine lettuce
1 cup olive oil
3 cups French or Italian bread
2 large cloves garlic
8 anchovy filets
1 teaspoon Worcestershire sauce
1 teaspoon dry mustard
2 tablespoon lemon juice (fresh is best)
1 teaspoon fresh ground black pepper
1 teaspoon coarse ground salt
2 egg yolks for large eggs, at room temperature*
1/2 cup grated Parmesan cheese
1/4 cup Parmesan cheese, shredded or shaved

Trim the romaine lettuce of bruised or browned leaves,
then cut into 1 1/2 inch pieces. Wash and drain the lettuce, pat it dry and refrigerate for 30 minutes to crisp the leaves.
To make the croutons, cut the bread into cubes, heat the 1/2 cup olive oil in a sauté pan over medium-high heat. Fry the bread cubes in the oil, tossing frequently, until they're crisp and golden. Drain the croutons on a paper towel until ready to use.

Peel the garlic cloves then put in a large wooden salad bowl. Mash the cloves against the sides of the bowl with the back of a wooden spoon. Rub the pieces against the bowl until they begin to disintegrate. Remove most of the mashed garlic from the bowl and discard (oil from the garlic will remain in the bowl and flavor the salad).

Add the anchovies and repeat the procedure you used with the garlic, but leave the anchovy pieces in the bowl. Now add the dry mustard, Worcestershire sauce, lemon juice, black pepper, and egg yolks and blend well. Slowly drizzle in the remaining olive oil mixing with a wire whisk until a creamy mayonnaise type dressing forms.

Add the lettuce, croutons, Parmesan cheese and salt. Toss everything together and serve directly from the salad bowl!





この記事へのコメント
コメントを書く
お名前:

メールアドレス:

ホームページアドレス:

コメント:

認証コード: [必須入力]


※画像の中の文字を半角で入力してください。

この記事へのトラックバック
          
×

この広告は1年以上新しい記事の投稿がないブログに表示されております。